Per 1 oktober is Van Lente Systeemintegratie gestart met een academie in onze nieuwe vestiging in Nieuwleusen. We bouwen door op het succes van onze academie in Deventer, die sinds 2008 bestaat. Anders en speciaal aan deze nieuwe onderwijslocatie is dat wij naast praktijkonderwijs nu ook de theorielessen verzorgen. BBL-leerlingen kunnen vanaf 1 oktober via de Van Lente Academie een volledig erkend ROC-diploma behalen.
Monica Ubas, HRM manager Van Lente Systeemintegratie; “We gaan iets heel leuks doen, want op de locatie in Nieuwleusen starten we met een nieuwe manier van lesgeven. We bieden nu bovenop de praktijkopleiding ook de theoretische leerweg aan. Dit doen we in de vakrichtingen: Industriële Elektrotechniek, Mechatronica en Service Technicus (niveau 3 en 4).”
“Wij hebben een toekomstbestendige visie in het kader van opleiden en begeleiden van technisch talent. Honderden leerlingen zitten zonder praktijk-leer werkplek. Recentelijk viel er een nieuw gat voor technische BBL’ers in de regio Zwolle. Van Lente stapt, met al haar ervaring, graag in dit gat en biedt op de nieuwe locatie talenten een kans om uit te groeien tot dé techneuten van de toekomst.”
ROC docenten in eigen huis
Peter Kiestra, praktijkopleider Van Lente Systeemintegratie, “We hadden altijd al korte lijntje met de docenten van de ROC’ s in Gelderland en Overijssel. Deze lijntjes worden in de nieuwe situatie nog korter, omdat de theoriedocenten nu binnen ons bedrijf aanwezig zijn. De theorielessen worden o.a. gegeven door Jeroen Harmsen. Hij is een zeer ervaren techniekdocent van het Graafschap College in Doetinchem.”
Jeroen Harmsen is erg enthousiast over dit nieuwe initiatief en stipt onderstaande punten aan als reden om dit traject bij Van Lente te volgen.
- Optimale begeleiding,
- Praktijk en theorie gaan gelijk op,
- Werken met hedendaagse techniek.
Inregelen, afstellen, programmeren, bedraden, onderhouden, reviseren en produceren. Als elektrotechnicus, monteur mechatronica of service technicus komt het allemaal op jouw pad. Na het behalen van het ROC diploma, weten onze leerlingen precies hoe het allemaal werkt.
Toegespitst op de individu
Peter: “Er is veel tijd voor zaken die aandacht verdienen en minder aandacht voor zaken die de leerlingen al goed onder de knie hebben. We geven daarmee niet standaard klassikaal les, maar kijken vooral naar het individu.”
Praktijkbegeleider Paul Christenhusz vult aan: “praktijklessen worden in een aaneengesloten blok gegeven, waardoor de leerstof beter beklijft. Dus 4 tot 5 weken aaneengesloten praktijk, gevolgd door 1 week theorieles. Dit is anders dan op een reguliere ROC. Daar krijgen de leerlingen 4 dagen praktijk- en 1 dag theorieles. Door deze andere aanpak kunnen de leerlingen langer geconcentreerd en zonder verstoringen aan hun opdrachten werken. Elke vrijdag is er tijd voor vragen en het maken van huiswerk onder begeleiding van de praktijkdocenten.”
‘Altijd ruimte voor talent’
Bij Van Lente kennen we de slogan: ‘Er is altijd ruimte voor talent!’. Gedreven leerlingen en nieuwe medewerkers mogen zich altijd aanmelden. Voor de nieuwe leermethode op de nieuwe locatie zijn nu nog enkele BBL-leerplekken plekken beschikbaar. VMBO leerlingen, zij-instromers, BBL, BOL en HBO en ook BBL leerlingen van andere leerbedrijven in de techniek branche kunnen zich aanmelden.
Aanmelden of meer informatie
Monica Ubas, HRM manager
0570-631218 | 06-33333747
m.ubas@vanlente.nl
www.lerenbijvanlente.nl
www.werkenbijvanlente.nl