Van Lente Systeemintegratie B.V.

“Bijna thuis beleving” bij Viattence in Heerde

Projectleider: Geertjan Pasman

Datum oplevering: gepland juni 2019

Viattence, locatie Wendhorst, aan de Eperweg Heerde is een begrip in de regio. Op de plaats van de oude Wendhorst wordt een nieuw innovatief zorgcentrum, bestaande uit 12 zorgwoningen, gebouwd. In de zomer van 2019 is de nieuwbouw gereed.

De woningen zijn bestemd voor ouderen met een zware zorgvraag. De woningen worden gebouwd volgens de visie van Viattence: Bijna net als thuis. Viattence kan als een verhuizing noodzakelijk is, het echte thuis nooit helemaal vervangen, maar heeft wel de ambitie om datzelfde gevoel te kunnen geven.

Van Lente Systeemintegratie is door Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum gevraagd om de klimaatinstallatie van het nieuwe zorgcentrum te regelen. Het zorgcentrum is ingedeeld in drie blokken. In elk van deze blokken bevinden zich drie woonlagen met vier woningen. De woningen worden duurzaam verwarmd door middel van een warmtepompinstallatie. Deze warmtepomp koelt in warmere maanden en verwarmt in de koelere maanden het gebouw. Een aanvullende cv-ketel per woning zorgt ervoor dat bij extreme omstandigheden extra warmte geleverd wordt zodat het comfort van de bewoners is gewaarborgd.

In de vloeren is een vloerverwarming-systeem aangebracht dat zowel kan verwarmen als koelen. Per ruimte wordt het gewenste klimaat en de temperatuur individueel geregeld.

Ventilatie-units zorgen voor een continue luchtverversing.

Van Lente is verantwoordelijk voor het regeltechnische ontwerp en de uitvoering van regeltechniek voor bovenstaande installaties. Dit houdt in het ontwerpen van de regelkasten, programmeren van de benodigde applicatiesoftware, testen en in bedrijf stellen van de installatie. Er is gekozen om deze installatie uit te voeren met Priva regelapparatuur omdat deze het beste aansluit bij de wens van de klant. Via cloudverbindingen en lokale bediening is permanent inzicht en controle over de installatie beschikbaar.

Van Lente Systeemintegratie is trots om bij te mogen dragen aan de bijna thuis beleving voor de ouderenzorg van Viattence.

Viattence Heerde