Regeltechniek voor DC Lidl in Oosterhout

Regeltechniek voor DC Lidl in Oosterhout

Het zevende distributiecentrum van Lidl Nederland is op een kavel van ruim 157.000 m² gebouwd en is de grootste en duurzaamste Lidl DC van Europa. Het DC is conform BREEAM Outstanding gerealiseerd. ‘Bij de bouw zijn zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen gebruikt. Bovendien is het gebouw geheel zelfvoorzienend qua energie. In onderaanneming van VanPanhuis Hoogeveen heeft Van Lente alle regelkasten geleverd en de inbedrijfstelling van de regeltechnische installaties verzorgd.

De regelinstallatie is geleverd onder verantwoordelijkheid van Gabor Blom, projectleider bij Van Lente Systeemintegratie B.V., VanPanhuis Hoogeveen is gespecialiseerd in de aanleg van uitgebreide werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in duurzame technieken, waarbij energiebesparing in een hoog vaandel staat. VanPanhuis werkt volgens het OBOprincipe: Ontwerpen, Bouwen en Onderhouden.

Breeam outstanding

‘Bij de bouw zijn zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen gebruikt. Bovendien is het gebouw geheel zelfvoorzienend qua energie. Voor de verwarming en koeling van het DC wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de restwarmte en koude uit de koelinstallatie eventueel aangevuld met grondwarmte en overal in het gebouw is LED-verlichting met bewegingsmelders en daglichtsturingen gemonteerd. Voor het doorspoelen van de toiletten en urinoirs wordt gebruikgemaakt van hemelwater. En niet te vergeten: de vogelhuisjes op het terrein’, aldus Peter Moddejongen, projectleider vanPanhuis. Uiteraard wordt gebruik gemaakt van allerlei moderne technieken om deze mooie prestatie te completeren

Nauwe samenwerking

Gabor Blom: ‘Ons gezamenlijk uitgangspunt is altijd het perfecte resultaat voor de klant, in dit geval Lidl, in nauwe samenwerking met alle partijen die tijdens de bouw aan het werk waren. In onderaanneming hebben wij als Van Lente alle regelkasten geleverd en de inbedrijfstelling van de regeltechnische installaties verzorgd. Onze expertise op het gebied van regeltechniek is groot. Én door gevraagd maar zeker ook ongevraagd advies te blijven geven, kun je samen het verschil maken. Zowel op kwaliteit van het geleverde werk alsook het bewaken van de voortgang van het project.’ Moddejongen beaamt dit: ‘Bij projecten waar veel partijen samenwerken, is het bewaken van de planning en kwaliteit door alle partners van groot belang.

 

“Geen restpunten bij de oplevering is een dikke duim omhoog”

Aansluiten en finetunen

‘Een belangrijk en zeker een spannend moment is uiteraard de inbedrijfstelling. Het moment dat alles goed gaat werken, aansluitend finetunen, het project opleveren en overdragen aan de medewerkers die er dagelijks gaan werken.’ Beide heren komen aan tafel tot de conclusie dat het een succesvol project was en zijn druk met elkaar in gesprek over welk en wanneer ze samen het volgende project gaan doen. Moddejongen sluit af met de woorden: ‘Gewoon een prettige partij om mee samen.

Regeltechniek voor de DC Lidl in Oosterhout