Van Lente Systeemintegratie B.V.

‘Stee(n)vast’ onderdeel van de Technische Dienst Wienerberger

Al ruim 1,5 jaar maakt Van Lente Systeemintegratie bij Wienerberger stee(n)vast onderdeel uit van de Technische Dienst (TD). Wienerberger is een bedrijf dat duurzame bouw- en bestratingsmaterialen van keramiek produceert.

Aanvankelijk werden wij, vanwege onderbezetting, gevraagd de Technische Dienst te ondersteunen met één monteur in twee ploegendiensten. Inmiddels is dit opgelopen tot drie monteurs. Actief op de Wienerberger locatie in Azewijn. We assisteren overdag de TD en vullen daarnaast 2-ploegendiensten in. We voeren diverse elektrotechnische werkzaamheden uit en handelen storingen af. We lossen elektrotechnische, klein mechanische en steeds vaker automatiseringsvraagstukken op.

Upgrade fabriek

Na de overnames van de oorspronkelijke DAAS fabriek door Wienerberger, is men begonnen met een upgrade van de fabriek. Om de fabriek qua elektrotechnische installaties naar een hoger level te brengen, heeft Van Lente opdracht gekregen voor het uitvoeren van NEN inspecties en het bijwerken van de elektrotechnische tekeningen van de gebouw-gebonden installaties. Op basis van deze inspecties zijn er verbeterslagen gemaakt om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Ons werk liep uiteen van het vervangen van (nood-) verlichting tot aan het uitwisselen van verdelers.

Van het één komt het ander

Wienerberger is altijd in beweging en komt daardoor geregeld met nieuwe vragen bij ons aankloppen. Zo vroegen zij ons of wij de keuring van het elektrische gereedschappen voor onze rekening konden nemen. Dat konden wij! Op de installaties voerden wij diverse netwerkmetingen om PROFIBUS storingen te achterhalen en vervolgens te verhelpen. Van het één komt het ander; en werden wij betrokken bij het veiliger maken van de werkomgeving, hierbij ondersteund door onze eigen QESH coördinator.

Intensief betrokken

Als onderdeel van de TD zijn we intensief betrokken bij de klant en weten we elkaar vooruit te helpen en te prikkelen. We weten wat er speelt en wat de belangen zijn. Weg van ad-hoc-oplossingen willen wij structureel bijdragen aan het continu verbeteren van de fabriek. Samen met de klant brengen we ideeën in praktijk en denken we in oplossingen. Naar verluidt ons motto; ‘SAMSAM’. 

Steenvast onderdeel van de Technische Dienst Wienerberger