Van Lente Systeemintegratie B.V.

FrieslandCampina

FrieslandCampina in Lochem maakt boter, melkpoeder en boterolie. Stilstand van de reusachtige installaties kost heel veel geld. ‘Daarom is alles binnen onze Technische Dienst gericht op het voorkomen van storingen. Wij moeten zorgen dat het bedrijf produceert tegen zo laag mogelijke kosten. Van Lente Systeemintegratie past goed bij die filosofie’, vertelt Henk Broeke, die het hoofd van de Technische Dienst van Friesland Campina is.

Van Lente Systeemintegratie en FrieslandCampina hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt bij de realisatie van onder andere: de poedertransport, silo-opslag, poedertoren, indamper, reinigingsstation, boterinpaklijn en twee pasteurlijnen.

Van Lente is de afgelopen jaren onder meer betrokken geweest bij de bouw van een nieuw silogebouw en een reinigingsstation (RMO). Zij hebben de hardware, gebouwgebonden installaties geëngineerd, inclusief de procesgebonden installatie. Tijdens het testen en inregelen merk je hoe belangrijk het is, dat men kennis heeft van de procesinstallatie. Hierdoor gebeurde dat snel en efficiënt. ‘Verder maken we gebruik van de kennis die Van Lente heeft van o.a. wet- en regelgeving en veiligheid. Eisen worden steeds verder aangescherpt, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. Wij geven de richtlijnen aan en Van Lente voert die perfect uit.

Heel prettig is dat Van Lente al ruim 80 jaar ervaring heeft in onder andere de zuivelbranche. Ze weten waarover ze praten en kennen onze taal. Je hoeft ze niets uit te leggen.’

Broeke werkt al zo lang samen met Van Lente Systeemintegratie, dat hij de medewerkers beschouwt als collega’s. ‘Ze zijn het verlengstuk van onze organisatie. De focus van de Technische Dienst ligt bij onderhoud. Projecten en ondersteuning bij elektrotechnische werkzaamheden besteden we bewust uit. Van Lente heeft daarvoor de specialisten in huis die hun werk met grote nauwkeurigheid en kennis van zaken uitvoeren. Ze beseffen heel goed dat de gevolgen van één verkeerde beslissing heel groot zijn. Die hoge mate van betrokkenheid is hier essentieel. Mede door die instelling werken we al tientallen jaren samen.’

FrieslandCampina