Van Lente Systeemintegratie B.V.

De Drents Overijsselse Coöperatie

Achtergrond

De Drents Overijsselse Coöperatie – kortweg DOC Kaas – in Hoogeveen bereidt kaasproducten op 100% natuurlijke wijze. Het bedrijf is volledig gecertificeerd, een garantie voor de hoge kwaliteit kaas voor haar afnemers. Van Lente Systeemintegratie zorgt ervoor dat de productie zo min mogelijk stil hoeft te liggen voor periodiek onderhoud.

Overview

De uitbreiding van de melkopslag in de grote, kenmerkende zilveren torens op het bedrijventerrein in Hoogeveen is een ingrijpende klus. De productie heeft van deze uitbreiding minimaal hinder ondervonden. DOC Kaas heeft samen met Van Lente en GEA (de procesleverancier) in het voortraject een planning gemaakt om de programmering, software-upload en hardware van de installatie te stroomlijnen. Bij Van Lente zijn deze processen bekend. Dit heeft het meest logische ontwerp binnen de mogelijkheden van de gebouwen tot resultaat.

Evaluatie

Van Lente onderstreept het fenomeen tijdsdruk om het productieproces niet in gevaar te brengen.

Efficiency is bij DOC Kaas een must om de grootschalige productie van Hollandse kaas te kunnen waarborgen voor afnemers in Nederland en de rest van de wereld.

Summary:

Het vastgestelde periodiek onderhoud is teruggebracht naar vier keer per jaar. Dit betekent een forse efficiencyslag voor het productieproces.

Habion