Van Lente Systeemintegratie B.V.

CAV Den Ham

Achtergrond

CAV in Den Ham is een zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek. CAV is eigendom van de gezamenlijke boerenleden. CAV Den Ham streeft ernaar om samen met deze leden de resultaten te optimaliseren.

Overview

CAV werkte met sterk verouderde plc’s die niet meer geleverd en ondersteund werden door de leverancier. ‘Probleem bij de vervanging is dat ons productieproces eigenlijk niet stil kan worden gelegd. De klanten van CAV Den Ham kunnen niet zonder veevoer. Van Lente Systeemintegratie verzorgde de volledige engineering van het productieproces en vervanging van alle software.

Evaluatie

De gehele automatiseringsoperatie bij veevoederfabriek CAV Den Ham heeft een verhoogde kwaliteit en productiesnelheid opgeleverd. Daarnaast heeft CAV Den HAM een veel beter inzicht in zijn bedrijfsprocessen.

Summary

Van Lente verzorgde de volledige engineering en verving een groot aantal panelen. Dankzij de engineering zijn resterende panelen weer up-to-date. Het bijbehorende installatiewerk is door Van Lente tussen de ombouwperiodes zorgvuldig voorbereid, zodat het in de ombouwperiodes snel kon worden overgezet naar de nieuwe besturing.