Van Lente Systeemintegratie B.V.

Bel Leerdammer

Achtergrond

Bel Leerdammer is een belangrijke producent van smakelijke Leerdammer kazen. Leerdammer is een toonaangevend kaasmerk en om dat te blijven is vakwerk vereist om aan steeds hogere kwaliteitseisen en regelgeving te voldoen. De no-nonsense aanpak van Van Lente Systeemintegratie als de ‘huisinstallateur’ past bij de cultuur van Leerdammer Dalfsen. Een prima uitgangspunt voor een duurzame relatie.

Overview

De melk van regionale boeren wordt gethermiseerd in een tank. Later wordt room gescheiden en blijven wei en kaasdeeltjes over. Voordat de kaas rijp is voor de winkel zijn er nog verschillende processen nodig, waarbij het laboratorium van Bel Leerdammer continue de kwaliteit bewaakt.

Bij de uitbreiding van de productiecapaciteit met 30% heeft Van Lente een belangrijke rol gespeeld door diverse elektrotechnische voorzieningen te treffen. Zo hebben wij onder meer hoofdverdelers vervangen en de S5-installatie van de kaasbehandellijn aangepast.

Evaluatie

Tijdens dit proces heeft de fabriek slechts drie keer stilgelegen. Die tijd is meteen gebruikt om ook andere aanpassingen door te voeren. De gehele ombouw is naar volle tevredenheid verlopen. Door het meedenkend vermogen van Van Lente zijn ook een aantal besturingspanelen vervangen en ligt er een plan klaar voor nieuwe kantoorverlichting.

Summary

Leerdammer maakt continu gebruik van de vakmensen van Van Lente. Volgens Bel Leerdammer worden onze medewerkers omschreven als allrounders, breed inzetbaar en flexibel. Hierdoor kan het eigen technische personeel zich op het productieproces richten.