Van Lente Systeemintegratie B.V.

Aviko

Achtergrond

Het zijn de mensen en de techniek die samen de kwaliteit van de voedselverwerking bepalen en soms zijn er mensen nodig die praktijkgerichte vragen over die techniek stellen. Zoals bij Aviko. Van Lente denkt dan graag mee om tot een duurzame oplossing te komen. Een belangrijk aandachtspunt zijn de ladderbanen met bekabeling voor de besturing van de productielijnen. De kabelbandjes die de kabels op z’n plaats houden vormen hier een risicofactor voor een optimale hygiëne.

Overview

Aviko heeft besloten om de nieuwste ontwikkeling op het gebied van hygiënische bekabeling bij de eerstvolgende gelegenheid een kans te geven. Van Lente heeft de aanleg van de Streamline HD kabelgeleiders op locatie verzorgd. Met dit systeem zijn de 500.000 kabelbinders van € 0.70 per stuk overbodig geworden

Evaluatie

Naast de kosten- en tijdsbesparingen was het Aviko vooral te doen om het minimaliseren van de hygiëne risico’s in de productieomgeving. Van Lente heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Summary

Gerealiseerde kostenbesparing op het gebruik van kabelbinders en risico’s voor hygiëneveiligheid geminimaliseerd tot nul.