Efficiëntie automatiseringssystemen

Van Lente Systeemintegratie heeft specialisten in huis die naast automatiseringskennis ook specifieke kennis hebben van uw productieomgeving. Hoe mooi en specialistisch een automatiseringssysteem ook is, het is slechts één van de schakels in een systeem. Wij ontwerpen een automatiseringssysteem daarom altijd samen met de eindgebruikers.

Voor het efficiënt inrichten van het automatiseringssysteem gebruiken wij de nieuwste software en technieken:

  • Om een productieproces zo efficiënt mogelijk te laten produceren heeft u inzicht nodig in uw productieproces. Een Manufacturing Execution System (MES) geeft u dat inzicht en is de schakel tussen uw Enterprise resource planning (ERP) pakket en de besturingssoftware van uw productieproces.
  • Voor het meten van de Overall Equipment Effectiveness (OEE) van een productiemachine of productielijn heeft Van Lente software ontwikkeld die zonder in te grijpen op de besturing van uw proces de benodigde data uit de besturing kan halen. Zo maken we op eenvoudige en goedkope wijze uw OEE zichtbaar.
  • In veel (voedsel)productieprocessen is het noodzaak om de volledige goederenstroom inzichtelijk te hebben en te kunnen traceren. Van Lente heeft veel ervaring met en expertise in het implementeren van track en trace-functionaliteiten volgens de geldende wettelijke eisen.
  • Data engineering heeft veel voordelen. Door standaardisatie en het bundelen van gegevens kan efficiënter gewerkt worden, is er meer uniformiteit, een kortere doorlooptijd en minder kans op fouten. Onze software typicals zijn uitgebreid getest en worden regelmatig vernieuwd. Van Lente Systeemintegratie maakt voor haar data engineering gebruik van Typical Manager van Yellax en is tevens officieel partner van Yellax.
  • Voor het automatiseren van uw procesinstallatie is naast kennis van industriële automatisering ook gedegen proceskennis nodig. Van Lente Systeemintegratie is hier al jaren thuis. Wij hebben veel installaties volledig geëngineerd en geautomatiseerd, zoals drogertorens, indampers en pasteurs. Afhankelijk van de situatie en het proces kiezen we voor een PLC – SCADA of een DCS oplossing, soms aangevuld met een MES oplossing.
  • Onze software engineers lopen voorop op het gebied van PLC, SCADA en DCS systemen. Voor zowel complexe redundante systemen, met verschillende veiligheidsniveaus tot een eenvoudig standalone systeem bent u bij ons aan het juiste adres.

HVAC – installaties in een utiliteitsgebouw staan in dienst van de gebruikers. Van Lente is als geen ander in staat deze behoefte te vertalen naar een slim technisch ontwerp voor oplossingen van klimaatinstallaties en het genereren van gebruiksdata uit het gebouw. Op basis van deze data kan gestuurd worden op het efficiënt beheren, plannen en schoonmaken van ruimten.

Optimalisatie installatie

Van Lente denkt graag met u mee over efficiënte, duurzame en veilige verbeteringen van uw industriële procesinstallatie, productiemachine of gebouwgebonden installatie.

In nieuwbouwprojecten worden de modernste technieken toegepast en uitvoerig getest. Oudere installaties en machines kunnen we in de regel ook met deze technieken upgraden, zodat de prestaties sterk verbeterd worden. Van Lente is gespecialiseerd om de ombouw zodanig voor te bereiden en op te leveren, dat productieverlies tot een minimum beperkt blijft.

Onze klanten

Den Hollander Engineering
Europese Unie
Van Lente Systeemintegratie B.V.