Nieuws
13
jul

XXL Meet en Regeltechniek-opdracht


In Bleiswijk verreist een XXL Distributiecentrum met een oppervlakte van 19 voetbalvelden. Hiermee wordt het 'dé grootste' DC van ons land.

Voor de 1500 toekomstige medewerkers is een comfortabele werkplek een vereiste om goed te kunnen functioneren. Onze discipline Meet en Regeltechniek, mag in opdracht van Hoppenbrouwers, de complete regeltechnische installaties ten behoeve van de gebouwgebonden installaties verzorgen.

Klimaatinstallaties

De warmte- en koude opwekking, als ook de ventilatie ten behoeve van het binnenklimaat voor zowel de kantoren als de productieomgevingen wordt opgewekt door 4 lucht/water warmtepompen en 42 luchtbehandelingskasten verdeeld over het gehele complex. De gehele aansturing wordt gerealiseerd door 9 regelkasten.

De bouw is reeds gestart en de planning is dat de eerste pakketjes in de zomer van 2021 het gebouw verlaten richting klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Integraal gebouwbeheersysteem

Het gebouwbeheersysteem wordt volledig uitgevoerd met het PRIVA Blue ID systeem. De kantoren in het warehouse en in het aangrenzende kantoorgebouw worden voorzien van lokale klimaatregelingen,  welke middels het gebouwbeheersysteem worden na-geregeld en bestuurd. Afhankelijk van het gebruik, worden de lokale klimaatregelingen gestuurd op temperatuur of CO2.

Naast het aansturen van de bovengenoemde technische installatie wordt het gehele energieverbruik (warmte,- koude,- water,- elektriciteit) in het door Van Lente te verzorgen Priva gebouwbeheersysteem geregistreerd.

Ondanks het XXL-formaat is deze opdracht voor ons niet “oversized”, maar vooral een mooie uitdaging waarin wij onze expertise volledig kunnen inzetten.

Meer informatie:

Commercieel Manager Jeffrey Giezeman
0182-300874 / reeuwijk@vanlente.nl

DC Zalando