Nieuws
14
okt

Vervangen brandmeldinstallatie Medisch Centrum St. Josef Deventer

In opdracht van vastgoedregisseur MVGM mochten we in augustus de volledige brandmeldinstallatie vervangen van het Medisch Centrum St. Jozef in Deventer. Een mooie klus! 

Met het zweet op de voorhoofden, het was toen 35 graden+, hebben 8 brandmeldspecialisten in slechts 6 dagen tijd de brandmeldcentrale en circa 550 brandmeld-componenten (optische sensoren, I/O modules, handbrandmelders, nevenindicatoren en slow-woops) vervangen. Dit met behoud van bestaande bekabeling. Inclusief het programmeren en inbedrijfstelling van het brandmeldsysteem.

Was het een uitdaging?

Dat zeker! Vooral de korte doorlooptijd en de hoeveelheid te vervangen componenten vroegen extra inspanning van onze mensen op locatie. Én dan te bedenken dat dit gebeurde in de heetste periode van afgelopen zomer (35graden+).

Het Medisch Centrum St. Josef is een monumentaal pand. Het was dus niet mogelijk om simultaan een nieuwe brandmeldinstallatie aan te leggen, die tijdelijk de functie van de te vervangen installatie overneemt. Daarom was er 24/7 een brandwacht aanwezig. Dit zijn duur betaalde uren waardoor een korte doorlooptijd van het project van extra belang was.  

Uitbreiding met nevenpaneel

In de 2e week van het project hebben we tevens een uitbreiding gedaan op de bestaande installatie. We hebben een nieuw nevenpaneel van het merk Siemens Cerberus, inclusief functiebehoud kabeltracé, geplaatst bij de nieuwe brandweertoegang.

Het was een speciaal project waar veel zaken bij elkaar kwamen en gezamenlijk met MVGM is het een groot succes geworden.

 

 

Vervangen brandmeldinstallatie Medisch Centrum St. Josef Deventer