Nieuws
26
jan

Van Lente Systeemintegratie B.V. zet voor Zorggroep Solis Wi-Fi in om medewerkers en cliënten nog beter te faciliteren

De maatschappij verandert en daarmee ook de verwachtingen met betrekking tot de wijze waarop zorg verleend wordt. Dit geldt zowel vanuit de overheid, zorginstellingen die haar dienstverlening hierop dienen aan te passen, alsmede de behoefte vanuit de cliënt. IT speelt hierbij een steeds belangrijkere rol mede doordat men steeds flexibeler wil zijn en haar bedrijfsprocessen efficiënter wil inrichten. Zorggroep Solis sprak mede hierdoor een aantal jaren geleden uit om te werken aan een flexibel WI-FI netwerk die middels 1200 medewerkers intra- en extramurale zorg levert aan ongeveer 500 ouderen.  “Met de flexibele Wi-Fi oplossing willen we onze medewerkers, cliënten en bezoekers nog beter plaats onafhankelijk binnen Zorggroep Solis faciliteren middels een draadloze internetverbinding, aldus Arco Por, ‎coördinator onderhoud projecten van Zorggroep Solis”. Van Lente Systeemintegratie B.V. en DataVisual zijn hierbij ingeschakeld om een passend concept te presenteren en te realiseren.

Uitdagingen Zorggroep Solis
Om tot een geschikte oplossing te komen liep Zorggroep Solis tegen een aantal uitdagingen aan om de wensen en vereisten in te passen. Immers zowel de medewerker, bezoeker als cliënt maakt gebruik van de oplossing welke gekoppeld wordt aan een goed beveiligde gesloten ICT omgeving. Hierbij kun je denken aan uitdagingen als:

  • De wijze waarop de Wi-Fi gefaciliteerd gaat worden aan de verschillende doelgroepen;
  • De toepassing met betrekking tot het elektronisch patiëntendossier middels diverse mobiele apparaten zoals ipads, smartphones, tin cliënts, etc.;
  • Het verhogen van het wooncomfort van de cliënten en de digitalisering van de woonomgeving;
  • De beveiliging van het netwerk. Het netwerk dient immers niet voor iedereen toegankelijk te zijn evenals de verschillen in de rechtenstructuur tussen medewerkers, bezoekers en cliënten;  
  • De wijze waarop mobiele apparaten beheert kunnen worden;
  • Beheer van de wisselende gebruikers binnen het WiFi netwerk;
  • Etc.

De gecentraliseerde Wi-Fi oplossing van Ruckus
Naar aanleiding van de wensen en vereisten is de uiteindelijke keuze, om een betrouwbaar stabiel netwerk te kunnen faciliteren, gevallen op Ruckus. De Wi-Fi oplossing middels Ruckus maakt het mogelijk om gecentraliseerd het Wi-Fi netwerk te distribueren en te beheren via een slimme controller. Daarnaast kunnen andere diensten in de toekomst verbonden worden zoals IPTV, hosted telefonie, dwaaldetectie, etc. De inzetbaarheid van Wi-Fi wordt zodoende multifunctioneel, waarbij diverse ICT diensten geïntegreerd kunnen worden en daardoor slim en flexibel inzetbaar zijn. De technische oplossing is van A t/m Z begeleidt door Van Lente Systeemintegratie en DataVisual. Van Lente heeft gezorgd voor de infrastructuur rondom de Wi-Fi oplossing en DataVisual is nauw betrokken geweest als kennispartner met betrekking tot de Wi-Fi oplossing en de technische realisatie van het concept.

“Met de Wi-Fi oplossing zijn we in staat om de medewerkers van Zorggroep Solis en cliënten nog beter te faciliteren. De medewerkers kunnen middels Wi-Fi efficiënter werken en onze cliënten hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het digitale platform. Van Lente Systeemintegratie en DataVisual hebben ons hierbij prima ondersteunt, aldus Arco Por”.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze case, de mogelijkheden van Wi-Fi voor uw organisatie of andere ICT en/ of bekabelingsuitdagingen? Wij adviseren u graag. Neem contact met op met Van Lente Systeemintegratie B.V. en vraag naar Danny Kogelman via het telefoonnummer 0570-631218.

Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen  Woonzorgcentrum Spikvoorde Woonzorgcentrum Groote & Voorster