Nieuws
2
jan

Van Lente groeit zelfs in crisistijd

door Peter ten Cate
DEVENTER - Een fikse uitbreiding met een vleugel van 750 vierkante meter. Maar ook een verbouwing mét facelift van het bestaande bedrijf aan de Herfordstraat 5 in Deventer.

Opmerkelijk genoeg heeft de economische crisis geen vat op Van Lente Systeemintegratie B.V. op het bedrijventerrein Kloosterlanden.

Van een eenmanszaak (in 1933) is Van Lente in de loop der jaren uitgegroeid tot een firma, die inmiddels ruim honderd medewerkers telt. "En we groeien nog steeds gestaag door. Onze klanten zitten voor het merendeel in Oost-Nederland. Ze zijn voornamelijk actief in de zuivel-, veevoeder-, vlees- en aardappelindustrie", aldus Monica Roos-Ubas, zegsvrouwe van en al een kwart eeuw werkzaam bij Van Lente.

Ze verwacht dat ook het personeelsbestand (het merendeel van de ruim honderd medewerkers komt uit Deventer en omgeving) in de toekomst doorgroeit. Sinds 1999 maakt Van Lente overigens deel uit van de Dutch Group of Technical Contractors (DGTC).

Oud-directeur Willie Wientjes bleek een vooruitziende blik te hebben gehad, toen de 'snelgroeier' in 1989 vanuit Gorssel naar een ruime nieuwbouw aan de Herfordstraat 5 in Deventer verkaste. Bij het gebouw lag namelijk een royale groenzone, die nu voor de forse uitbreiding wordt opgeofferd.

Het bedrijf zit sinds twee weken tijdelijk in een leegstaand (kantoren)complex aan de Ansbergstraat, op een steenworp afstand van Herfordstraat 5. Daar is de Deventer aannemer Temmink al hard aan de slag met de uitbreiding en verbouwing. Alleen de afdeling panelenbouw en het magazijn zijn aan de Herfordstraat achtergebleven.

"We hopen medio februari terug te kunnen keren. In het voorjaar is de officiële opening van ons vernieuwde bedrijfspand. Daarin is ook de kantoorruimte verdubbeld", aldus Monica Roos.

Van Lente B.V. is er trots op dat ze juist in crisistijden flink groeit en kan uitbreiden. "Dat is mede te danken aan duidelijke keuzes die in 2008 zijn gemaakt. Van Lente legt zich sindsdien vooral toe op industriële automatisering. Ook denken we met onze driekwart eeuw ervaring meer dan vroeger mee met de klanten", stelt Roos. Hoog opgeleide medewerkers en leerlingen staan eveneens borg voor de kwaliteit.

Het bedrijf telt vijf afdelingen: elektrotechniek, panelenbouw, industriële automatisering, beheer & inspectie en service & onderhoud.

De firma krijgt met ingang van het nieuwe jaar een andere huisstijl en naam. "Maar die houden we nog even geheim. Zeker is echter al dat Van Lente daarin voorkomt", zegt Monica Roos lachend.