Nieuws
2
jul

Succesvolle afstudeeropdracht; (big) datalogging

BIG datalogging

Met een cijfer 9 afstuderen voor de opleiding Industrial Power Systems aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, dat is wat we noemen een echt ‘sterk staaltje werk’!  Lotte Memelink deed het! Afgelopen half jaar is zij, onder begeleiding van software engineer Jory Lubbers, bezig geweest met het onderwerp BIG datalogging.

De afdeling Industriële automatisering was op zoek naar een gestandaardiseerde methode, waarmee interessante data uit de productie-installaties kan worden gehaald. Deze gestandaardiseerde methode moet voor meerdere klanten ingericht kunnen worden en daarmee inzichten opleveren waarmee zij de efficiëntie van hun productieproces sterk kunnen verbeteren.

Lotte Memelink; ”Je werkt en leert zelfstandig, maar iedereen staat altijd voor je klaar. Samen denken, Samen doen!, zoals het motto zegt. Iedereen was bereid mij te helpen, waar nodig. Er werd tijd vrij gemaakt om mij nieuwe dingen te leren, waardoor ik me echt heb kunnen ontwikkelen in programmeren en database thinking. Dit zie je niet in veel bedrijven. ”

Opdracht : (BIG) datalogging productieprocessen

Ontwerp een methode om gemakkelijk, snel en efficiënt data uit een het productieproces van onze klanten te halen, dit te interpreteren, te visualiseren en te presenteren.

Hoe: simulatie proefopstelling fabriek

Data wordt opgehaald uit een proefopstelling, waarbij 4 bewerkingen worden uitgevoerd op een product. Verschillende gegevens uit deze simulatie leveren gecombineerd belangrijke stuurinformatie op voor operators en manager. Denk hierbij aan data over gemiddelde doorlooptijden en storingsanalyses. 

De datavisualisatie loopt via een interactief web-based dashboard, welke zowel via desktop als mobiel benaderbaar is. Met de ontworpen methode  kan men een fabriek real-time monitoren en/of dieper inzoomen op historische datalogging. Door goed te luisteren naar de klant kan een flexibel aanpasbare oplossing op maat geboden worden.

Waarom: Productie-monitoring & optimalisering

- Stroomlijnen van de zeer gevarieerde data uit klantprocessen,
- Inzicht in goederenstroom, productietijden, status, energiemetingen, alarmeringen en onderhoud,
- Waardoor het maximale uit machines/ installaties gehaald kunnen worden.

 Meer weten? Dat kan. Neem gerust contact op met Lotte Memelink, want vanaf 1 juli 2019 is zij bij ons in vaste dienst.

Succesvolle afstudeeropdracht; (big) datalogging