Nieuws
11
mei

Sfeer, collega's en uitdaging bepalen werkgeluk

Sander Pelskamp over werkgeluk

Sander Pelskamp | chef-monteur elektrotechniek | 36 jr | HBO elektrotechniek

Ik begon als……

Ik kom nog uit de tijd dat ik Van Lente ken uit Gorssel, daar waar het bedrijf ooit begon.

Zoals veel van mijn collega’s begon ik als stagiair en groeide ik door als leerling monteur elektrotechniek (MBO 4/ TSI). In die tijd wist ik al dat ik gelukkig werd van de grotere projecten. Ik wilde uitdaging! Én die heb je in de industrie! Werken in de utiliteit viel daarom al snel af.

Paul Christenhusz toentertijd chef-monteur, nu praktijkopleider en Jan van Laar, toen projectleider en nu klantteammanager namen mij onder de hoede en brachten mij de fijne kneepjes van het vak bij. Ook Jan Addink, chef monteur en inmiddels met pensioen, was erg belangrijk in mijn ontwikkeling. Eén van de opdrachten die ik mij herinner was bij Cargill (chocoladefabriek). Het ging om het opnieuw opbouwen van de operator room. Ik merk nog steeds dat het volledig nieuw opbouwen van een fabriek of een gedeelte daarvan mij het meest energie geeft in mijn werk.

Opleidingen

Omdat ik altijd opzoek ben naar uitdaging en verbreding ben ik opleidingen blijven volgen. Twee jaar geleden ben ik gestart met mijn Hbo-opleiding Elektrotechniek bij de HAN. Het is erg fijn dat dit allemaal mogelijk gemaakt wordt door Van Lente. Je wordt gestimuleerd om door te groeien, maar er is ook alle ruimte om zelf een groeipad aan te dragen. Ik ben er trots op dat ik de kans heb gekregen en dat ze het vooral ook in mij zien. Mijn ambitie? Ik ben nu net chef-monteur en die rol bevalt mij erg goed. Voor de toekomst sluit ik niet uit dat ik zou willen doorgroeien naar projectleider.

Rol van chef monteur

Vanaf begin dit jaar ben ik in mijn nieuwe rol van Chef monteur gestapt. En dat bevalt heel goed. In feite heb je een bredere functie gekregen. Je stuurt op deadlines, zorgt ervoor dat iedereen effectief aan het werk kan blijven, je regelt de administratie en het bestellen van de materialen. Én wat ik heel leuk vind, is dat je echt een begeleidende rol hebt gekregen naar de jongens uit het team.

Werkgeluk

Plezier haal ik uit een mooi stuk werk, een strakke en goed functionerende installatie. Tijdsdruk is iets waar we altijd mee te maken hebben, dat is tegelijkertijd mijn drijfveer. Storingen snel oplossen geeft mij een kick, helemaal als men zegt dat het een moeilijke storing is en je weet dit dan in 5 minuten op te lossen! Een heel belangrijk onderdeel van werkgeluk is de groep jongens waarmee je mag samenwerken. De meeste kennen elkaar al jaren, soms ook privé.

De afwisseling in het type projecten en klanten houdt de uitdaging en het plezier er ook goed in.

Werksfeer

Wij hebben een hele open cultuur. Ook bij onze directeur Cor de Best staat altijd de deur open.  Recentelijk ben ik nog bij hem binnengelopen om iets te delen. En dan heb je een goed en leuk gesprek. De band met de collega’s is erg goed. Er heerst een familiegevoel! Je kunt elkaar vertrouwen, maar ook rustig zeggen wat je denkt. Ook is er geregeld een feestje/ BBQ, gaan we uit eten en delen we dingen via een groeps-WhatsApp. Deze cultuur is denk ik dé reden waarom de meeste collega’s hier, net als ik, lang met plezier blijven werken.

Uitdaging

Er is vaak weinig tijd om veel te doen! Opleverdatum = opleverdatum. Dat maakt het voor mij uitdagend. Dat deadlines zo strak liggen is ook begrijpelijk. Als de productie stil moet, dan kost dat geld, in sommige gevallen bakken met geld. Uitdaging zit ook in de complexere en grotere klussen.

Waarom een ander bij ons moet komen werken? Simpel…, omdat het werk leuk is, met een leuke groep jongens, een team dat voor elkaar klaar staat en een goed salaris.

Meer #werkgelukverhalen?

sfeer, collega's en uitdaging bepalen werkgeluk