Nieuws
22
dec

Samen groeien in een hecht klantteam

Arjan Veluwenkamp | 31 jaar | project engineer | HBO Elektrotechniek
Sytse de Vries | 22 jaar | hardware engineer | HBO Mechatronica

Ik begon als….

Arjan en Sytse samen groeien bij Van Lente Systeemintegratie

Arjan: 8 jaar geleden mocht ik bij Van Lente een afstudeeropdracht uitvoeren over machineveiligheid en het berekenen van de performance levels. Door een fijne begeleiding tijdens mijn afstuderen en later ondersteuning van mijn team, kon ik mij ontwikkelen tot project engineer. Door stimulatie, nieuwe uitdagingen, afwisseling en groei zit ik hier al jaren goed op mijn plek.

Sytse: Twijfel,….verder studeren of gewoon aan het werk? Nu inmiddels 3 maanden verder is het voor mij al duidelijk dat het een goede keuze is geweest om aan het werk te gaan en te starten bij Van Lente.

Werkenbijvanlente.nl

Breed takenpakket

Arjan: Al vrij snel, in het begin van mijn loopbaan bij Van Lente, kwam de functie van project engineer voorbij. Niet dat deze functienaam toen al bestond, maar het was vooral de combinatie van taken in deze functie-‘indemaak’, die mij op het lijf geschreven was/is. Uiteenlopend bevat mijn werk een stuk engineering, werkvoorbereiding, calculatie en ondersteuning projectleiding. Door deze combi-functie ben je altijd van A tot Z betrokken bij het omzetten van de klantvraag naar een werkend en succesvol productieproces.

Sytse; Ik ben 3 maanden geleden gestart als junior hardware engineer en houd mij bezig met het ontwerpen van besturingspanelen en 2D/3D EPLAN Pro Panel tekeningen. Wat officieel niet binnen mijn functieprofiel valt, maar wat mijn werk juist wel leuk maakt is, dat ik ook mag calculeren en kleine projecten mag oppakken. Ik word hierbij begeleid door Arjan. Ach,… eigenlijk word ik begeleid door het hele team. Het is belangrijk en prettig om zo snel mogelijk de werkwijze onder de knie te krijgen en steun van je team te voelen.

Kracht van een klein team

Arjan; Ik vind het prettig om te werken in een klein team waarin iedereen, ongeacht functie, gelijk is. Samen klaren we de klus. Binnen ons team heerst een no-nonsens mentaliteit. We zeggen wat we denken en kunnen echt op elkaar bouwen. Én zo zijn ook onze klanten! Dat matcht daarom heel goed. ‘Korte lijnen, gewoon doen wat je beloofd, vertrouwen, geen last van hiërarchie en minder ruis door randzaken. Beslissingen zijn dan snel genomen.’

Ontwikkelen en doorgroeien

'Wij leren graag on-the-job!'

Sytse: Ik kon geen geschikte vervolgstudie vinden en dacht laat ik eerst maar eens gewoon aan het werk gaan. Dat blijkt een goede keuze te zijn geweest. Werken is veel leuker, dan naar school gaan en ik leer dagelijks veel nieuwe dingen. Arjan: Ik wil graag doorgroeien en ervaring opdoen om uiteindelijk projectleider te worden. En dat kan binnen Van Lente. Ik realiseer mij dat ik dan ook taken moet gaan loslaten. Dat zal nog lastig voor mij worden. Ik wil graag dat projecten tot een goed einde wordt gebracht. Controle en verantwoordelijkheidsgevoel hoort daar bij. Leerpuntje dus!

Werkgeluk

Sytse: Ik vind het belangrijk om te zien welk nut mijn werk heeft. Welke bijdrage levert mijn technische oplossing. Daarnaast is het fijn om het eindresultaat te zien.

Arjan: Met ideeën komen om naast de oorspronkelijke klantvraag ook andere verbeterpunten aan te kunnen dragen en te mogen uitvoeren. Bezig zijn met een ombouw, ergens naar toe werken, dit zo voorbereiden dat het ook uitpakt zoals bedacht en dat je dan een belletje van de klant krijgt die zijn waardering uitspreekt. Tijdsdruk is een goede motivator voor mij, want dan kom ik het beste tot mijn recht.

Uitdaging in projecten

Arjan: Op dit moment werken Sytse en ik aan een project van Vos zand & grind. Technisch is dit geen complex project, maar de omvang van de installatie is wel heel indrukwekkend. Opnieuw is de tijdsdruk iets wat mij prikkelt. Wij maken een nieuw besturingssysteem. De installatie wordt uitgevoerd door een collega monteur van onze vestiging in Groningen.

Bij kaasfabriek Rouveen zijn we bezig met een belangrijke opdracht. Namelijk het omzetten van de oude Hitachi PLC’s naar nieuwe Siemens PLC’s. De oude PLC waren dusdanig –end-of-live- dat de verbinding en communicatieprotocollen onstabiel werden of zelfs disconnected. Als deze PLC’s de geest geven ligt de productie direct stil. Onacceptabel natuurlijk! Daarom voeren wij nu gefaseerd per productielijn op stopdagen de PLC migraties uit. Dit zal gaan zorgen voor stabiliteit, meer efficiëntie en meer functionele capaciteit.

Scherp op mijn netvlies staat ook het project voor het vervangen van de besturing van de droogtoren bij de productiefaciliteit van Sensus. De korte doorlooptijd en de omvang (groot vermogen 200 kW regelaars) maakte dit een interessant project. Door nauwe samenwerking met de chefmonteur, een goede projectvoorbereiding en wisselwerking met collega’s in het veld verliep het project soepel.

Onderlinge sfeer

Arjan en Sytse: De grappen rollen geregeld over de tafel. Met de sfeer zit het dus wel goed. En dit kan ook!.... omdat we het met elkaar óók belangrijk vinden dat het werk afkomt en goed gebeurt. We zijn onderling recht door zee. We weten wat we aan elkaar hebben en vinden het mooi om samen aan technische uitdagingen te werken.

Ambitie in een groeiend team

Sytse: Nog niet echt over nagedacht, maar breed inzetbaar zijn en verschillende taken mogen uitvoeren is wel belangrijk. Een constante factor bij mij is dat ik geen tijd wil verspillen, alles wil oppakken en daarvan wil leren.

Arjan: Doen wat ik leuk vind! Als je wilt groeien en je staat er voor open dan komen de kansen vanzelf. ’t Is dan een kwestie van met beide handen aanpakken. De afgelopen 8 jaar zijn daar het bewijs van.

Daarbij wordt ik gestimuleerd door mijn collega’s. Dat geeft een enorme boost! In onze nieuwe vestiging in Nieuwleusen (sinds oktober 2021), waar ons klantteam nu gevestigd is, leggen we de lat op een prettige manier hoog en gaan we voor zowel persoonlijke groei als groei van ons team. Deze groei is zo concreet, dat we nu al op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Voor eenieder die dit verhaal leest en zich aangetrokken voelt om bij Van Lente te komen werken, zou ik willen zeggen, neem gerust contact op.

https://werkenbijvanlente.nl/+31(0)570 - 631218

Meer #werkgelukverhalen?

 

Samen groeien in een hecht klantteam