Nieuws
8
jul

Regeltechniek voor distributiecentrum Ahold Bleiswijk

 

In opdracht van vanPanhuis realiseert Van Lente systeemintegratie de regeltechnische installaties ten behoeve van de gebouw gebonden installaties bij het nieuwe Home Shopping Center van Albert Heijn te Bleiswijk. Op moment van schrijven zitten wij midden in de uitvoeringsfase.

Om de forse groei van e-commerce te ondersteunen, breidt Ahold het aantal Home Shop Centers uit. In Bleiswijk wordt het zesde Home Shopping Center voor Albert Hein gerealiseerd. Het heeft een oppervlak van ruim 20.000 m2. Straks gaan er circa 1.000 medewerkers ruim 40.000 bestellingen per week verwerken.

Hello Fresh

Het Home Shopping Center wordt naast het reeds gerealiseerde distributiecentrum van Hello Fresh geplaatst. Van Lente  heeft in opdracht van vanPanhuis ook de regeltechnische installaties bij Hello Fresh mogen realiseren. Het is de bedoeling dat er een doorgang komt tussen Hello Fresh en het Home Shopping Center van Albert Hein, zodat Hello Fresh rechtstreeks de (vers)producten van Albert Heijn kan afnemen.

Ervaring meet en regeltechniek distributiecentra

“De uitdagingen van een regeltechnische installatie voor distributiecentra zijn ons inmiddels bekend,” vertelt Gabor Blom, projectleider bij Van Lente Systeemintegratie." " In de afgelopen 2 jaar hebben we voor ongeveer 8, zowel kleine, grote en zelfs XXL distributiecentra de regeltechnische installatie mogen ontwerpen en implementeren."

Vaak gaat het om enorm grote gebouwen, die vrijwel altijd bestaan uit verschillende (grote) ruimtes, maar ook om ingesloten ruimtes. Dat vraagt om relatief zware installaties en een extra vraag naar verse lucht, om ook de leefbaarheid en het comfort te waarborgen. De meeste ruimtes bevatten veel apparatuur en verlichting, wat weer invloed heeft op de temperatuur in het distributiecentrum en daarmee op de inregeling van het klimaatsysteem. Wanneer er gewerkt wordt met versproducten dient de meet-en regelinstallatie te voldoen aan speciale klimaateisen. Constante temperatuur, extra koeling of stabiele luchtvochtigheid zijn nodig op de producten vers en fris te houden. In het ontwerp van de regeltechnische installatie denken we goed na over de centrale plaatsing van de regelkasten en het plaatsen van sensoren voor referentiemetingen.

Regeltechniek voor distributiecentrum Ahold Bleiswijk