Nieuws
27
sep

“Elke avond veilig aan de eettafel” (ArboTechniek)

 

Onze collega Dennis Veenstra (QESH-coördinator) nam afgelopen anderhalf jaar deel aan de leerkring ‘veilig en gezond werken’ georganiseerd door ArboTechniek*. In zeven bijeenkomsten spreek je met vakgenoten van andere bedrijven en is het fijn om met elkaar te sparren en elkaar te inspireren. Er komen verschillende onderwerpen aan bod en er zit altijd wel wat tussen dat aanzet tot denken of iets wat direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.

Lees het hele artikel op ArboTechniek.nl

High lights leerkring ArboTechniek
Dennis Veenstra, QESH-coördinator;  

  • “Dit werkveld kan regelmatig gevaarlijke situaties opleveren. Daar moet structureel aandacht voor zijn! Iedereen wil toch ’s avonds veilig aan de eettafel zitten? Bij Van Lente Systeemintegratie staat dit buiten kijf en is er volop aandacht voor dit onderwerp!”

  • “Met goede voorzorgsmaatregelen, veilig gereedschap en de juiste kennis maak je de kans op ongevallen kleiner.”

  • “Veiligheid maakt onderdeel uit van de kwaliteit die je levert als bedrijf. Het heeft te maken met het elimineren van risico’s en het pakken van kansen. De kwaliteit is hoger als je ook goed werk oplevert en daar hoort dan automatisch veilig werken bij.”

  • Zou jij ook andere aanraden om deel te nemen? ; Dennis grijnst. “Sterker nog, in elke branche zou je een dergelijke leerkring moeten hebben! Je kunt er zó veel uithalen. Samen sta je gewoon zoveel sterker!” 


Note*: ArboTechniek is een samenwerkingsverband van de sociale partners in de techniek en WijTechniek, het ontwikkelingsfonds van de technische installatiebranche.
“Elke avond veilig aan de eettafel” (ArboTechniek)