Nieuws
12
feb

Is het (Big) Data of gewoon informatie?

Column Ruben Pot ( Sales Manager) webiste netwerkorganisatie Machevo:

Big data, Artificial Intelligence (AI), Industrie 4.0, Smart Factory. Allemaal Buzz-woorden. Toch zijn dit onderwerpen die de gemoederen bezighouden. En terecht! Maar, wat mij betreft draait het in basis allemaal om informatie. Ik spreek dagelijks klanten die vooral behoefte hebben aan informatie en hiermee bedoelen ze data-integratie & data-interpretatie.

Plantmanagers, procesoperators of medewerkers van de technische dienst weten veel van hun processen en machines. Toch zie ik nog vaak genoeg dat zij niets doen met beschikbare data. Laat staan dat zij deze data omzetten naar informatie, dit analyseren en interpreteren om daar vervolgens op te kunnen acteren. Jammer, want door informatie te verzamelen en te analyseren maken ze van verstoringen juist verbeterkansen.lees hele collumn op de Machevo website

Stap voor stap
Big Data  zinvol gebruiken? Iedere procesorganisatie kan in mijn ogen klein én stapsgewijs beginnen door data en daarmee informatie uit een enkel deel van het productieproces of machine te halen en te vertalen naar actie. Later zijn verbeterstappen, inclusief de leerpunten, voor andere procesdelen te repeteren. Als systeemintegrator werkt Van Lente Systeemintegratie met Plant Assist©. Letterlijk de ‘persoonlijk assistent’ van de plant- of procesmanager. Plant Assist© is een platform waarmee data uit de fabriek, productielijn of machine visueel en functioneel inzichtelijk wordt gemaakt. Het is een groeiplatform, waarbij op kleine schaal gestart kan worden, maar evengoed groots vanuit Green Field of richting volledige ‘Smart Factory’.

Meer informatie:

Ruben Pot
Sales Manager
06-10041353 / mail mij

  

 

Plant Assist optimalisatie productieproces