Nieuws
30
mrt

Edge computing Industry

Productieprocessen en machines worden slimmer. Steeds meer data wordt verzameld. Waar slaan we deze data op en hoe verwerken we dit tot bruikbare informatie?

Vanuit ons platform Plant Assist© maken we onder andere gebruik van Siemens Edge computing. Data wordt decentraal verwerkt, aan de rand van het netwerk en dus zo dicht mogelijk bij de databron. De data-analyse vindt plaats in het hart van de fabriek en bevindingen vloeien direct terug naar de productieprocessen. Dit stelt productiebedrijven in staat om snel procesverbeteringen door te voeren, (energie)efficiënter te worden en hun time-to-market te verkorten.

Wat is Edge

In het kort is Edge een technologie voor datatransmissie. Een Edge computing-framework is een gedistribueerde, open architectuur die de verwerkingsbelasting decentraal maakt. In plaats van alle aan de rand van het netwerk verzamelde gegevens te verzenden, verwerken apparaten de gegevens lokaal en veel dichter bij de bron, wat het verlammende latentieprobleem "last mile" helpt voorkomen. Voor apparaten die snelle beslissingen moeten nemen, kunnen ze door lokaal te verwerken veel sneller reageren. 

Meerdere professionals uit de markt claimen dat de productie-industrie één van de meest veelbelovende use-cases is voor Edge computing. Omdat nieuwe technologieën snel tot productiviteitswinsten kunnen leiden.  

Geen grote investeringen

Edge computing hoeft niet gepaard te gaan met grote investeringen in nieuwe automatiseringssystemen. Veeleer is het een aanvulling op bestaande apparatuur. Met de Siemens Industrial Edge-toepassing kunnen Edge dataverwerkingsapparaten eenvoudig worden aangesloten op bestaande automatiseringssystemen of als standaardonderdeel met de systemen zelf worden geleverd. Hierdoor zouden de implementatiekosten zelfs voor het MKB geen probleem mogen zijn.

Korte innovatiecycli

De innovatiecycli worden steeds korter. Om snel te kunnen reageren op veranderingen moeten fabrieken flexibel kunnen reageren. Koppeling van productie en dataverwerking is daarbij essentieel. Slim gebruik maken van de sensoren in uw productieproces en machines levert u een schat aan parameters op, die u iets vertellen over bijvoorbeeld de conditie van uw machine of productiekwaliteit. Hierdoor weet u beter te anticiperen en efficiënt te plannen. 

Meer weten over Edge computing of Plant Assist©?

Sjef de Jong
Mobiel 06-13310369 of mail
Edge computing Industry