Nieuws
13
jan

Bert Huisman start als projectmanager bij Van Lente Systeemintegratie

Bert Huisman;

Vanaf 4 januari 2021 mag ik, als projectmanager, samen met enkele collega’s mede vorm gaan geven aan de ambitie van Van Lente Systeemintegratie om de klantengroep(en) in Noord-Oost Nederland verder uit te breiden.

Ik zie er naar uit om met mijn nieuwe collega’s, Van Lente stevig neer te zetten in deze regio. Van Lente is een warme en op de (vak)mens gerichte organisatie. Dit is voor mij bepalend geweest om deze uitdaging aan te gaan. Het is mijn overtuiging, dat medewerkers de belangrijkste factor binnen je organisatie zijn. Zonder goede vakmensen, geen goed klantwerk!

20 jaar geleden kreeg ik bij Moekotte de opdracht, om een klein en verliesgevend team uit te bouwen tot een goed renderende vestiging. Het prikkelt mij enorm dat ik nu opnieuw, samen met een aantal collega’s mag bouwen aan een nieuw klantenteam in de regio Noord-Oost Nederland.

‘Werk’ vinden in deze regio is niet moeilijk! Een ‘klant werven’ wel! Een opdracht of werk is eenmalig, maar met een klant bouw je een relatie op voor de lange termijn. Daarbij gaat het om kwaliteit leveren en doen wat je beloofd. Het is een wisselwerking en draait om wederzijds vertrouwen. 

Focus op de (vak)mens

Zoals ik al aangaf, ‘werk’ vinden is niet het moeilijkste, maar blijvend werk doen voor een klant en daarmee een relatie opbouwen wel. Een duurzame relatie opbouwen met de klant verdient aandacht en betekent dat je je wilt verdiepen in de behoefte en processen van de klant. Dat je het stapje extra wilt doen als dat nodig is. Dat je met de juiste kennis, mentaliteit en kunde de klant echt verder helpt of zelfs kunt verrassen met oplossingen die zij zelf nog niet voor ogen hadden. En dan komen we terug bij het allerbelangrijkste van een organisatie en dat is het hebben van gemotiveerde goede (vak)mensen, die de werkzaamheden uitvoeren bij de klanten. Dit zijn de ambassadeurs van ons bedrijf. Binnen Van Lente kennen we het motto ‘Ruimte voor Talent’.  In de techniek blijven we ons altijd ontwikkelen. Dat is goed en leuk voor onze mensen, maar zeker ook goed voor onze klanten, want zij ondervinden hiervan direct het voordeel.

Achtergrond en ervaring

Ik ben altijd een doener geweest in de techniek. Hands-on, geen poespas en vooral doen wat je belooft. Mijn loopbaan begon bij Akzo, waar ik mij bezighield met inbedrijfstellingen, projecten en onderhoud. Daarna ben ik jaren in de kartonindustrie actief geweest, met een focus op verbetertrajecten en optimalisatie van machineparken en productieprocessen.

Daarna ben ik 20 jaar directeur geweest bij Moekotte in Veendam. Daar begonnen we verder te bouwen vanuit een bestaand klein team en groeiden we uit tot een stevige vestiging met 45 medewerkers. Met ons team waren we voornamelijk actief in de waterbouwsector en industrie. Trots ben ik op het feit dat we in die regio in staat bleken een nieuwe markt, de installatie voor bruggen en sluizen, naar ons toe te treken en hierin zelfs de belangrijkste speler in de regio te worden. We realiseerden werkzaamheden voor de waterschappen, gemeentes en provincies. Met projecten voor zuiveringen, gemalen, bruggen, en sluizen. Voor de industrie hebben we meegebouwd aan grote energie centrales in de Eemshaven en Delfzijl. Maar even zo belangrijk waren de vaste klanten in de aardappelmeel, suiker en karton- industrie.

Serieuze speler met een mooi team

Ik hoop met mijn ervaring en connecties in de regio Drenthe, Friesland en Groningen binnen 3 jaar als Van Lente een serieuze speler te worden. Samen hoop ik een mooi team en / of meerdere teams op te bouwen en voor klanten mooie uitdagende projecten te realiseren.

 

Bert Huisman start als projectmanager bij Van Lente Systeemintegratie