Nieuws
29
dec

Approved Self Assessment Veiligheidsladder

Met trots kunnen wij melden dat Van Lente Systeemintegratie als eerste bedrijf in Nederland de ASA (Approved Self Assessment) op de veiligheidsladder heeft behaald.

Voor Van Lente was dit van groot belang, om zo in de toekomst te kunnen blijven aanbieden bij partijen welke zijn aangesloten bij de Governance Code.

Veiligigheidsladder

De ladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in alle lagen van de organisatie. Dit met als doel; het aantal onveilige situaties terug te dringen met minder incidenten tot gevolg. Denk dan aan verzuim en schades.  Houding, gedrag en cultuur is hierin belangrijk. Is er een setting gecreëerd waarbij mensen zich durven te uiten mochten zich onveilige situatie voordoen? Wordt er over veiligheid gesproken en worden de medewerkers gehoord?

Het hanteren van de Veiligheidsladder heeft een brede functie. Het biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in de diverse branches werkzaam zijn. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers. Veiligheid doe je met z’n allen, in de hele keten.

Approved Self Assessment Veiligheidsladder