Nieuws
22
sep

5-jarig bestaan gebouwautomatisering in Reeuwijk


Alweer 5 jaar geleden opende Van Lente Systeemintegratie een tweede vestiging in Reeuwijk. 13 enthousiaste specialisten in de gebouwautomatisering (Meet & Regeltechniek) gingen in dat jaar van start. Een jaar later stond er een flexibele organisatie met enthousiaste specialisten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een stabiele club van 25 experts.

Hartog van Straten, teammanager gebouwautomatisering; “Hoe het allemaal begon? Tja,…een blauwe reus in techniekland ging failliet. Een bak aan kennis kwam op straat en Cor de Best, directeur van Van Lente Systeemintegratie, zag dit vooral als een kans. Hij gaf mij de ruimte en het vertrouwen om een geheel nieuwe vestiging Meet en Regeltechniek in Reeuwijk te starten.”

Het voelde als een startup-organisatie

Hartog; “Ons eerste project, ik weet het nog goed, was de Penitentiaire Instelling in Zaandam. We waren toen nog met een klein clubje mensen. Maurice Zandhuis en Ronald Mensink waren bijvoorbeeld één van de eerste medewerkers. We zouden langzaam groeien. Elke maand zou er iemand uit mijn netwerk bijkomen. Echter kregen we het al snel razend druk, waardoor de instroom van nieuwe collega’s vele malen sneller verliep. Binnen één jaar waren we met 13 specialisten Meet & Regeltechniek uit mijn oude team.”

“Op 5 oktober betrokken we ons huidige pand. Tussen de klantprojecten door, hebben we dit kantoor samen met alle collega’s ingericht. Soms namen we zelfs eigen spullen mee. We voelde ons net een ‘startup’. Het draait in deze fase allemaal om de mensen. Zij hebben het netwerk, de ervaring, het ondernemerschap en de energie die dan zo hard nodig is. Al moet ik zeggen, dat het al snel een (*)‘scale-up’ werd met het aantal mooie projecten en de groei die we doormaakte."

Bouwen in het onbekende

“De naam Van Lente Systeemintegratie was in de Randstad nog niet echt bekend. Dus daar konden we niet op meeliften. Ik denk dat vooral onze technische kennis, ons netwerk en ons doorzettingsvermogen ervoor heeft gezorgd dat we zo succesvol konden zijn. Op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen, zorgen we er bij elk project voor dat de klant geen gezeur heeft en dat projecten tot in de puntjes worden afgerond en opgeleverd. De markt waardeert dit, want we zien veel (toen nog nieuwe) klanten en partners nog altijd voor ons kiezen”; aldus Hartog.

Cor de Best; “Met het openen van deze vestiging, alweer 5 jaar geleden, wilden wij een grote stap zetten in het versterken van capaciteit, kennis en kunde op het gebied van gebouwautomatisering en regeltechniek. Deze uitbreiding paste in onze strategie om een toonaangevende speler te zijn op het gebied van technische automatisering in de industrie (food en feed) en complexe gebouw gebonden installaties.” Ondernemen en pionieren zit in ons DNA en als je dan deze groep van mensen ziet uitblinken, dan voel ik mij trots!”

 

(*) Scale-up is het grotere broertje van een Startup. De ondernemer slaagt erin het bedrijf naar het volgende schaalniveau te brengen: een scale-up. Officieel is een scale-up een bedrijf dat drie jaar lang minstens groeit met 20 procent in omzet of aantal werknemers, met minstens tien werknemers aan het begin van die periode.

5 jaar Meet en Regeltechniek
5-jarig bestaan gebouwautomatisering in Reeuwijk