Tracking and Tracing

Exact weten of snel kunnen achterhalen welke grondstoffen in een product zijn verwerkt en welke bewerkingen op een product zijn uitgevoerd. Dat is het voordeel van een goed Tracking & Tracing systeem. Tracking and Tracing kan een wettelijke bepaling zijn, maar ook een wens van eindgebruikers en klanten.

Voor optimale traceability is het van belang dat grondstoffen, halffabricaten en eindproducten voorzien zijn van een unieke code. In de voedingsmiddelenindustrie, waar grondstoffen niet voorzien kunnen worden van een code of RFID-chip, kunnen wij een batch middels sensoren in weeg- en afvulsystemen of producttellers terug herleiden.

Tracking and Tracing maakt onderdeel uit van de instapklare optimalisatietooling Plant Assist©.

Identificering tijdens productieproces

Automatisering maakt het mogelijk om producten te identificeren tijdens een productieproces of in de hele keten. Zo weet u precies wie de leverancier is, of producten voldoende verhit of juist gekoeld zijn, wie welke dienst draaide, of er monsters genomen zijn en welke afwijkingen of storingen er waren. Industrieel labelen of coderen tijdens alle processtappen maakt het mogelijk dat procesgegevens eenvoudig gekoppeld op product- en orderniveau gekoppeld kunnen worden.  Van lente Systeemintegratie ontwerpt en realiseert nieuwe Tracking and Tracing oplossingen of breidt een bestaand systeem uit met oog voor het optimaliseren van het productieproces.

Het Tracking & Tracing systeem kunnen wij integraal koppelen aan bijvoorbeeld de MES/ERP laag, labelprinters (Industrial printing), RFID readers, barcodescanners. Geautomatiseerde registratie bespaart u tijd en zorgt u voor een sluitende (wettelijke) documentatie.

Neem contact op

Voordelen Tracking and Tracing

  • Data geeft inzicht van de eigenlijke kosten van een product;
  • Impact van eventuele terughaalactie (Recall) wordt aanzienlijk beperkt;
  • Oorzaken en incidenten kunnen snel worden opgespoord;
  • Kwaliteitscontrole;
  • Nauwkeurige voorraadbeheer;
  • Verminderde kosten;
  • Verbeteren van de marges.