PLC migratie

PLC vervangen, updaten of migreren?

Wanneer is een ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฃ๐—Ÿ๐—–-๐˜€๐˜†๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—บ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ผ๐—ฒ? Het ene moment denken we; achโ€ฆhet kan nog wel even, toch? ร‰n het volgende moment is er paniek!! Het proces staat stil! Die oude PLC functioneert niet meer en erger nog, het product is ๐™š๐™ฃ๐™™-๐™ค๐™›-๐™ก๐™ž๐™›๐™š, waardoor reserveonderdelen niet meer te verkrijgen zijn. De software is dan vaak exotisch en er is geen kennis meer in huis. ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ป๐˜‚? Gelukkig is het tijdig ๐—บ๐—ถ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฃ๐—Ÿ๐—– ๐˜€๐˜†๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜ƒ๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ dan u denkt.

Bovenstaande situatieschets is heel herkenbaar voor een groot deel van industrieel Nederland. Ook onze engineers komen dit dagelijks tegen. Gezegd moet worden dat een verouderde PLC bij een ongewijzigd productieproces ook echt nog wel even mee kan. Maar, zodra er meer capaciteit wordt gevraagd van het proces, door andere componenten, software, functies of machines toe te voegen, wordt het toch echt spannend. Er ontstaan problemen, omdat communicatieprotocollen, de aansturing, het beheer en de functies niet meer beschikbaar zijn.

PLC is end-of-life

Het niet tijdig upgraden van de systemen of migreren brengt verborgen risicoโ€™s met zich mee. Het gaat hierbij om ongewenste of onnodige stilstand, foutproductie, onvoorspelbare productie, veiligheid machines, noodstop, etc.

Wanneer een PLC end-of-life is en zeker wanneer men lange tijd wacht met vervangen, staat u ineens voor het verdrongen feit dat er geen reserveonderdelen meer te verkrijgen zijn, kennis ontbreekt er geen support meer is van de leverancier en de software exotisch.

Risicoโ€™s verouderde PLCโ€™s

 • Reserveonderdelen niet meer te krijgen
 • Geen support of garantie
 • Exotische software
 • Productiviteitsverlies en functie uitval
 • Juiste kennis is schaars
 • Veiligheid

Niet complex maar stapsgewijs

Onze engineers weten dat het up-to-date brengen helemaal niet complex hoeft te zijn. Dit kan kostenefficiรซnt en stapsgewijs. โ€œHet is altijd beter om een goed plan klaar te hebben liggen, dan verrast te worden door een volledige of gedeeltelijke stilstand als dat niet uitkomt. Een inventarisatie vertelt ons wat de beste oplossing is. Erfenissen uit het verleden nemen we niet graag mee. Vervangen we de componenten of doen we een ๐—Œ๐—ˆ๐–ฟ๐—๐—๐–บ๐—‹๐–พย ๐—Ž๐—‰๐–ฝ๐–บ๐—๐–พ?”

๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ is in zoโ€™n proces in ieder geval het sleutelwoord. We kijken naar ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป en het ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ป. Ook vinden we dit hetย uitgelezenย moment om naar mogelijke ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป te kijken.โ€

 • Vervangen of updaten.
 • Stapsgewijs upgraden en retrofit uitvoeren.
 • Standaardisatie en hergebruik componenten.
 • Migratieplan en onderzoek.
 • (her) engineeren/ optimaliseren.
 • Programmeren/ implementeren.

Meer weten?

Ga naar:ย https://plc-migratie.nl/

Of stel direct u vraag aan teammanager Sjef de Jong (gegevens hier rechtsonder)