Industriële Automatisering

Industriële automatisering

Door het samenbrengen en koppelen van verschillende systemen in de verschillende lagen van het productieproces biedt Van Lente Systeemintegratie u integrale automatiseringsoplossingen. Van hard- en software engineering, elektrotechnische installaties, paneelbouw tot service & onderhoud.

Vanuit het oogpunt procesoptimalisatie, logistieke excellentie en productie-efficiëntie, kijken wij samen met u naar een pallet aan technische oplossingen. We werken voor zowel grote als kleine industriële bedrijven, aan grote en kleine automatiseringsprojecten. Hierbij kan het gaan om nieuwe automatiserings- en besturingssystemen, maar ook om aanpassingen of verbeteringen aan bestaande productieprocessen.

Proces- en marktkennis

In de voedingsmiddelenindustrie, zuivel-, vlees- en diervoerderindustrie is Van Lente Systeemintegratie al 85 jaar een begrip. Met de principes Respect, Ambitie en Betrouwbaarheid werken we dagelijks aan kwalitatief hoogstaande industriële automatiseringsoplossingen en een duurzame relatie met al onze klanten.

Specialisatie, normen en slimme technologie

De specialisten van Van Lente hebben kennis van veel gebruikte systemen, zoals PLC, SCADA, DCS en MES. Ook het koppelen van databases en overige systemen of de virtualisatie van pc’s of servers zijn een belangrijk deel van ons werk. ‘Van Sensor tot manufacturing system.’ Van Lente werkt volgens de geldende normeringen en standaarden, denk aan ISA 88, ISA 95 en ISA 99.

Als systeem integrator houden wij de ontwikkelingen rondom Smart Industry industrie 4.0 nauwlettend in de gaten. Daarbij proberen wij de ‘slimme’ en soms vergaande technologische ontwikkelingen terug te brengen naar concrete oplossingen die voor u toepasbaar zijn. Menigeen transformatie is onmogelijk, zolang het fundament van data en informatiestromen ontbreekt. Wij werken graag samen met u aan het bouwen van een Smart Factory. Lees hierover meer op de pagina Plant Assist ©.

Functionele engineering en implementatie

Een geslaagd project begint altijd met gedegen onderzoek en pre-engineering. Voor het verbeteren of veranderen van uw automatiseringsproces, bekijken uw huidige productieproces graag eerst met eigen ogen, zodat we de praktijk kunnen vertalen naar de meest efficiënte installatie(s) of besturing .

Tijdens de realisatiefase worden ideeën echt tastbaar. Dankzij onze expertise en proceskennis worden projecten efficiënter en sneller gerealiseerd. Door goed te luisteren en samen verder te denken dan de standaard bieden wij u technische installaties en systemen die de verwachtingen overstijgen. Door intelligentie toe te voegen aan uw installaties vergroot u het inzicht, de beheerbaardheid en voorspelbaarheid van uw proces.

In de implementatiefase, net voor de inbedrijfstelling, voeren wij verschillende acceptatietesten uit. Dit zijn onder andere FIT, FAT en SAT). Dit kan zowel op locatie als bij ons in de werkplaats. Wanneer alles naar verwachting functioneert wordt het project afgerond, maar zit ons werk er nog niet op.

Wij zijn van mening dat er na oplevering vaak nog een onzichtbare of onderschatte fase zit. Dit is de fase van kennisoverdracht, het wegwijs maken in nieuwe werkwijze en het meedenken in toekomstige procesverbeteringen. Veel technologische veranderingen of innovaties sneuvelen in de praktijk, doordat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de benodigde sociale innovaties. Dit is de stap die mens en organisatie in staat stelt technologische ontwikkeling goed te benutten.

Voordelen industriële automatisering

  • Verbetering van productiviteit  (up-time) en efficiëntie;
  • Snelheid van omsteltijden verhogen / time-to-market;
  • Optimalisatie verhoogt de kwaliteit;
  • Machineveiligheid;
  • Continuïteit waarborgen;
  • Meer controle en sturing door koppeling verschillende automatiseringslagen;
  • Intelligentie installaties bieden:  Inzicht, beheersbaarheid, voorspelbaarheid en mogelijkheid tot bijsturen.

Onze klanten

Condor Carpets
Foreco - innovatief in hout
Europese Unie
C.A.V. Den Ham
Neuteboom Coffeeroasters
De Drents Overijsselse Coöperatie