Nieuws
20 feb

JB Besturingstechniek sluit zich aan bij de Van Doren Groep

De Van Doren Groep – bestaande uit Van Doren Engineers, Duim techniek en Van Lente Systeemintegratie – heeft JB Besturingstechniek uit Oosterwolde overgenomen. “We hebben allebei een groot hart voor de techniek en stellen onze klanten en medewerkers centraal bij alles wat we doen”, vertelt Jos van Doren, algemeen directeur van de Van Doren Groep. “Dit is een perfecte match.”

Met 10 locaties in Nederland en 1 in Slowakije richt de Van Doren Groep zich op elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Na de overname van JB Besturingstechniek blijft het aantal locaties gelijk. Dit voorjaar verhuist Van Lente in Groningen naar de vestiging van JB Besturingstechniek in Oosterwolde. “Wij vinden binding met de regio erg belangrijk”, zegt Jos van Doren. “Kortere reistijden en vakmensen die in de regio van klanten wonen, zijn van waarde voor de kwaliteit en efficiency in projecten.”

 

Continuïteit borgen

JB Besturingstechniek is onderdeel van de Silva Groep en telt 30 medewerkers. Jan Bos, die samen met zijn vrouw Marjan Bos-Spijkman de directie vormt, richtte het bedrijf in 1993 op. Net als bij de Van Doren Groep ligt de focus op industriële automatisering voor klanten over de hele wereld. “We hebben met ons familiebedrijf iets heel moois opgebouwd en willen het nóg mooier doorgeven”, aldus Jan en Marjan. “Omdat we geen opvolging hebben, zochten we naar een partij met dezelfde familiewaarden om de continuïteit van ons bedrijf te borgen.”

 

Samen sterker

De match tussen JB Besturingstechniek en de Van Doren Groep was snel gevonden. “We kenden elkaar al door gezamenlijke projecten en hebben diverse overeenkomsten, bijvoorbeeld in onze manier van denken en doen”, legt Jos van Doren uit. “Door de overname kunnen we industriële klanten nóg beter van dienst zijn.” Bert Huisman, nu teammanager van Van Lente in Groningen, gaat de vestiging in Oosterwolde aansturen.  Klanten en relaties behouden hun vertrouwde aanspreekpunten.

 

Marjan Bos-Spijkman, Jan Bos, Jos van Doren en Bert Huisman.

 

Neem gerust contact op

Meer weten over Van Doren Groep? Of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 050 – 211 03 98 of info@vanlente.nl. Wij gaan graag met u in gesprek.